nedeľa 25. januára 2015

Skutočná hra farieb a svetla

A tak som si naplnila vaňu vriacou vodou, po okrajoch vane poukladala sviečky, naliala si pohár červeného vína a čítala si moju milovanú knihu. Peter a Lucia.
Zvieral ma pocit kľudu a šťastia, pocit radosti a harmónie, proste pocit neopístateľného šťastia.
V pozadí mi hralo Empire of the sun, no myšlienky sa nedokázali sústrediť na hudbu len pre text, ktorý ma nútil hltať písmeno za písmenom,  slovo za slovom. vetu za vetou..proste hltať celú knihu. Tak ako vždy. V každom jednom slove vždy cítim pocity Petra. I Lucie. Oboch. Jediná kniha, ktorá ma dokáže prudko vytrhnúť z reality a dohnať k slzám.
Rovanko príťažlivé pre mňa bolo pozorovanie mihotu kvapiek na orosenom poháry červeného vína v pozadí tancujúcich plamienkou sviečky. Zaujalo ma to rovnako, ako kniha. Pravdu povediac, tento krát o čosi viac. Späť do reality ma vtrhla až myšlienka. že keby by ma niekto videl čo vlastne robím, asi by zdesene  utekal, rozhadzoval zbesilo rukami a pri tom vykrikoval ,, Pomoc". Nechápal by, no keby sa pozrie cez tu rubínovo červenú farbu na orosenom poháry ponad sviečky, pochopil by. Asi  to znie dosť čudesne, priam psychopaticky, ale v tých súzvukoch okolitých farieb uvidíte čosi prekrásne.
To bolo presne to, čo sa nazýva hra farieb a svetla.
Tadá ?? Prišla som na spôsob, ako zúžitkovať pesto ktorému končí spotreba a jesť tretí deň cestoviny s pestom sa nechce snáď už nikomu.
Uvariť mrazený hrach  s cibuľou, cesnakom..okoreniť...ponoriť mixer a mixovať.  Pridať pesto - zvyšok ( čo je asi dve polievkove lyžice) a je to !
Primitívne lahké a rýchle :) A chutné samozrejme.
PS : Čerstvé pesto je proste čerstvé pesto. Nedá sa ani len porovnať s tým baleným. Kedže moja polievka je z baleného, preto nemá takú peknú "trávičkovu" farbu akú by mala mať podľa mojích predstáv :)
A ešte niečo.. Túto polievku nedávajte koštovať niekomu, kto nemá rad experimenty v kuchyni a čo je zelené - toho sa bojí ! Kedže pesto má samé o sebe zvláštnu výraznu chuť !

Ale sú na svete dve osoby, ktoré by som tým nesmierne rada nakrmila aj napriek tomu ze pri pohľade na zelenú polievku by som ich musela naháňať pár kilometrov. A zrovna mi jedna napísala ! :)) Si snáď o to koleduje !!! :)